nieuws

Ceo EPRA met pensioen

Geen categorie

Dominique Moerenhout (42) volgt per 1 maart 2017 Philip Charls op als ceo van EPRA, de Europese branche-organisatie voor beursgenoteerd vastgoed. De Belg is momenteel nog ceo van BNP Parisbas Real Estate België en Luxemburg.

Ceo EPRA met pensioen

Dat meldt EPRA in een persbericht. Charls (68) staat sinds 2007 aan het roer bij EPRA. Onder zijn leiding verhuisde de branchevereniging van Amsterdam naar Brussel en maakte een omstuimige groei door. In een interview met Vastgoedmarkt afgelopen zomer noemde hij het op de kaart zetten van de Duitse beursgenoteerde vastgoedsector als een van de belangrijkste wapenfeiten van EPRA. De Nederlander gaat op 1 maart 2017 met pensioen.

Moerenhout woont sinds maart 2014 in Luxemburg nadat hij 2,5 jaar werkzaam was als chief operating officer (COO) voor BNP Paribas Real Estate Investment Management. Voordien was hij coo voor de internationale tak van Fortis Private Real Estate in Luxemburg en werkzaam als consultant voor KMPG. Hij spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Engels. Zijn cv vermeldt  een Master in Business Administration behaald aan ICHEC in Brussel en een Europese Master in Financial Analysis van de Belgische federatie voor Financieel Analisten.

EPRA-voorzitter en Unibail-Rodamco Ceo Christophe Cuvillier noemde Moerenhout ‘uitstekend gekwalificeerd’ om de implementatie van het strategisch plan te implementeren, dat door onder leiding van Charls is opgesteld. Hij prees Charls voor zijn grote inzet en betrokkenheid gedurende de afgelopen tien jaar. Frédéric Van de Putte is overigens ceo van BNP Paribas Real Estate Belux.

Reageer op dit artikel