nieuws

Breevast verkoopt Belair-belang Brussel aan Real I.S.

Geen categorie

Breevast en partner Immobel hebben de verkoop aan Real I.S. van een gedeelte van het project RAC-Belair in Brussel afgerond. Het betreft 9.500 m2 kantoorruimte, 3.700 m2 archiefruimte en 35 parkeerplaatsen met een onderliggende waarde van 59 miljoen euro.

Breevast verkoopt Belair-belang Brussel aan Real I.S.

Dat meldt Breevast in een persbericht. In dit Belair-gebouw had Breevast een 60-procentsbelang en Immobel een 40-procentsbelang. In juli sloten de ontwikkelende beleggers nog een 18-jarige huurovereenkomst met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het gebouw, dat zal beschikken over het Breeam Very Good-certificaat wordt begin 2018 opgeleverd aan de huurder.

Daarnaast heeft Breevast zijn 60-procentsbelang in het residentiële gedeelte van RAC-Belair verkocht aan de Belgische ontwikkelaars Skyline en Group Minerva. Het betreft het belang dat Breevast hield in de ontwikkeling van 45.000 m2 aan appartementen, 5.000 m2 aan retail, een school van 7.500 m2 en ruim 600 parkeerplaatsen. Het totale project omvat 150.000 m2 en 1.300 parkeerplaatsen.

Breevast is zoals bekend ook eigenaar van de naastgelegen Financietoren van 200.000 m2 (inclusief parkeerruimte) die tot 2035 is verhuurd aan de Regie der Gebouwen. De Nederlandse ontwikkelende belegger heeft de kantoortoren in de etalage gezet. Volgens Belgische media zouden Aziatische institutionele beleggers azen op het megakantoor.

Reageer op dit artikel