nieuws

Vodafone stopt met BelCompany en sluit deel winkels

Geen categorie

Vodafone Nederland trekt de stekker uit zijn winkelformule BelCompany. Een deel van de huidige 88 BelCompany-winkels wordt omgebouwd tot Vodafone-winkel en een onbekend deel wordt gesloten.

Dat blijkt 9 november uit berichtgeving van De Telegraaf. Omdat de doelgroepen steeds meer op elkaar lijken, heeft Vodafone besloten voor zijn eigen formule te kiezen. Vodafone nam de in de jaren negentig opgerichte keten in 2011 voor 120 miljoen euro over van de vorig jaar gefailleerde Macintosh Retail Group.

Destijds telde de keten 176 vestigingen. Vodafone heeft al ongeveer de helft omgebouwd naar het eigen belwinkelmerk. Niet alle winkels blijven behouden. Op korte termijn sluiten tien BelCompany-winkels de deuren. Hoeveel vestigingen er in totaal dicht gaan, kan Vodafone nog niet zeggen. (MvL)

Reageer op dit artikel