nieuws

Start bouw Style Outlets in Halfweg

Geen categorie

In Halfweg is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van Amsterdam The Style Outlets. Het is het eerste outletcenter van Neinver in Nederland.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder andere uit het opruimen van het terrein, het afgraven en de bouw van een diafragma muur. De werkzaamheden worden uitgevoerd op verzoek van de huidige eigenaar van het terrein en projectontwikkelaar Cobraspen. De omwonenden in de gemeente zijn geïnformeerd over de aanstaande werkzaamheden en eventuele overlast zal zoveel mogelijk worden beperkt. De voorbereidende werkzaamheden zullen ongeveer drie maanden duren en worden uitgevoerd door De Nijs – UBA.

Na de voorbereidende fase zal de bouwfase starten. Amsterdam The Style Outlets opent naar verwachting in 2018 haar deuren en wordt een internationale high-end winkelbestemming met bekende Nederlandse en internationale merken uit het hogere segment. Het outletcentrum wordt gebouwd op het voormalige suikerfabriekterrein in Halfweg. Amsterdam The Style Outlets zal een oppervlakte hebben van 18.000 m2 en er zullen ongeveer 115 winkels in komen. Ook is er 1.000 m2 oppervlakte bestemd voor recreatie en restaurants met terrassen, passages, tuinen en een kindvriendelijke ruimte. Daarnaast biedt het outletcenter voorzieningen voor 1.950 auto’s waarvan 1.450 in het complex zelf en aanvullend nog 500 plaatsen op het SugarCity-terrein.

Neinver is één van de meest vooraanstaande projectontwikkelaars, investeerders en vastgoedbeheerders in Europa, van oorsprong uit Spanje. Het bedrijf is opgericht in 1969 en houdt zich bezig met de ontwikkeling, verhuur en het beheer van een breed scala aan vastgoed, waaronder bedrijvenparken, industrieterreinen en commercieel vastgoed. In de afgelopen vijftien jaar heeft Neinver industriële projecten ontwikkeld met een oppervlakte van meer dan 1.500.000 m2. 

 

Reageer op dit artikel