nieuws

Richard van Ovost overleden

Geen categorie

Maandag 28 november is Richard van Ovost (54) overleden. Van Ovost was ruim 25 jaar lang actief in de vastgoedsector, met name op het gebied van asset- en portefeuille management, investment consultancy en management van vastgoedafdelingen.

Ir. Richard Th. M. van Ovost MRE FRICS startte zijn vastgoedloopbaan in 1987 bij Centraal Beheer/Achmea Global Investors na een studie aan de TU-Delft die hij afrondde met een Master Bouwkunde/Volkshuisvesting. Bij Centraal Beheer groeide hij snel door naar de positie van Asset Manager Onroerend Goed.

Van 1996 tot en met 1998 werkte hij als Asset Manager the Netherlands bij SPP Investment Management, het latere Celexa (Aberdeen) om vervolgens als Partner en Director Investments en Investment Consultancy toe te treden tot Colliers BDR Nederland/Insignia, samen met Peter Driesen en Peter-Paul Buijs. Na de overname van Insignia door CBRE werkte hij nog een tijdje voor de internationale vastgoedadviseur en maakte vervolgens de overstap naar eerst Altera (Director Portefeuille Management en lid van het managementteam) en daarna, in 2005 naar de institutionele belegger MN Services als Directeur Internationaal Onroerend Goed. Peter Driessen, met wie Van Ovost bij Colliers BDR/Insignia nauw samenwerkte: ‘Ik  ken Richard vanaf 1987 van Achmea en daarna gedurende zijn dienstverband bij Insignia en later CBRE en we hadden een innige relatie. Hij was een waardevolle en deskundige collega die, als hij erin geloofde, tot veel in staat was. Het internationale aspect van vastgoed trok hem zeer aan. Reizen vond hij altijd weer een avontuur en deed dat graag, mits zakelijk relevant.’

In 2015 besloot hij om samen met Francine Zijlstra MRE (ex-Corio) en Marleen Bikker-Bekkers MSRE (ex-Aberdeen Asset Management) een nieuw bedrijf op te zetten, AuxiSolid, dat zich toelegt op het adviseren over vastgoedportefeuilles, vastgoedinvesteringen en het bij elkaar brengen van partijen met een focus op het creëren van duurzame impact. In mei van dit jaar, precies een maand nadat de nieuwe onderneming alle vergunningen van de AFM had ontvangen, werd hij echter ziek en onderzoek wees uit dat hij niet meer behandeld kon worden. Francine en Marleen: ‘Richard was een mooi en bijzonder mens die veel voor ons, ons bedrijf AuxiSolid en de vastgoedsector heeft betekend. Zijn betrokkenheid en gedrevenheid nemen we voor altijd met ons mee.’

Hij was als vastgoedman actief bij een aantal organisaties en instellingen. Zo was hij voorzitter van RICS Final Assesments, zat hij in de raad van advies van PropertyEU en was board member bij Afire en Anrev. Ook was hij actief in de alumni-organisaties van INSEAD, ASRE-MRE en de TU-Delft.

Van Ovost, die zijn vrouw Karin en dochter Celine achterlaat, wordt op 5 december in Almere begraven.(RdW)

 

Reageer op dit artikel