nieuws

Redevco/Hermes koopt winkelcentrum in Frankrijk

Geen categorie

De joint venture Redevco/Hermes Investment Management heeft in Frankrijk zijn tweede investering gedaan voor het beleggingsprogramma ter waarde van 250 miljoen euro door de aankoop van een winkelcentrum in het centrum van Lille in Frankrijk.

Redevco/Hermes koopt winkelcentrum in Frankrijk

De Europese joint venture koopt het 25.000 m2 grote Le 31, een lokale publiekstrekker aan de Rue de Béthune, één van de drukste winkelstraten in het centrum van Lille. Het vehikel wil het gebouw herontwerpen en herontwikkelen en zo een gebouw voor gemengd gebruik creëren met de nadruk op winkels, in lijn met de huidige behoeften van huurders. De werkzaamheden zullen naar planning in 2019 gereed zijn.  Andrew Vaughan, ceo van Redevco: ‘Het beleggingsprogramma van de joint venture wint aan momentum, nu we met behulp van ons uitgebreide netwerk in Frankrijk kansen benutten waarbij we significante waarde aan gebouwen kunnen toevoegen. Ons Franse team van retail asset managers kijkt met een frisse blik naar dit bekende gebouw en draagt bij aan de heropleving van Rue de Béthune. Naast Frankrijk kijken we naar andere soortgelijke kansen in de belangrijkste markten van West- en Noord-Europa.’ 
Chris Taylor, hoofd Private Markets bij Hermes Investment Management: ‘Dit is onze tweede aankoop in Frankrijk in de afgelopen weken. De acquisitie bevestigt onze focus op urbanisatie trends en demografische lifestyle veranderingen die we waarnemen in meer markten. Samen met Redevco, zijn we ervan overtuigd dat we meerwaarde kunnen genereren door actief management met dit prominente gebouw, terwijl we nauw samenwerken met onze lokale gelijkgestemde partner.’
Lille, gelegen in Noord-Frankrijk vlakbij de Belgische grens, ligt middenin Europa’s rijkste regio. Met ruim 1 miljoen inwoners vormt Lille het vier na grootste stedelijke gebied van Frankrijk na Parijs, Marseille, Lyon en Toulouse. 
Etude Monassier, Cabinet Adden, Cabinet Archers gaven juridisch advies, Gide Loyrette Nouel adviseerde over de juridische structuur en fiscaliteit en Féral et Associés gaf advies rondom technische zaken. 

Reageer op dit artikel