nieuws

PvdA wil weer bouwen in het groen

Geen categorie

De PvdA vindt dat er weer meer gebouwd moet worden in het groen. Alleen op die manier kan schaarste op de woningmarkt worden voorkomen, zegt PvdA-Kamerlid Albert de Vries tegen Cobouw. ‘Ik maak me grote zorgen over de woningbouwproductie.’

PvdA wil weer bouwen in het groen

De Vries ziet geen andere uitweg meer: ‘We zitten met elkaar vast in de discussie. Professor Pen (Cees-Jan Pen, ‎lector Brainport at Fontys Hogescholen, red.) houdt niet op met schrijven dat alles binnenstedelijk moet, maar bij transformatie is het meeste laaghangende fruit wel geplukt.’

Het PvdA-Kamerlid stelt dat het altijd schipperen is in de politiek. ‘Natuurlijk is het belangrijk om de open ruimten te bewaken, maar dat mag heel extreem gezegd niet leiden tot grote woningnood en gezinnen die worden gedwongen in huizen te wonen die ze niet kunnen betalen.’

Met het Economisch Instituut voor de Bouw signaleert De Vries een gebrek aan bouwplannen. ‘Het begint te dringen qua beschikbaarheid. En als dat gebeurt stijgen de prijzen. Te veel partijen hebben bovendien nog altijd belang bij schaarste. Of we iets van de crisis geleerd hebben? Ik raad iedereen aan het rapport van de commissie-huurprijzen nog eens te lezen.’

Reageer op dit artikel