nieuws

Positieve stemming ondernemers houdt aan

Geen categorie

De ondernemers zijn aan het begin van het vierde kwartaal onverminderd positief gestemd, meldt het CBS.

Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van ondernemend Nederland, kwam uit op 9,2. Daarmee ligt de indicator niet alleen 1,3 punt hoger dan in het derde kwartaal, maar ook ruimschoots boven het gemiddelde (-2,0) sinds de start van de metingen in 2008. Dat melden CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW. De meting heeft plaatsgevonden in oktober.

Het vertrouwen van de ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven is sinds het begin van 2014 onafgebroken positief. In nagenoeg alle sectoren zijn de ondernemers gunstig gestemd. Onder de ondernemers in de bouwsector is het vertrouwen het grootst. Daar steeg de indicator van 16,6 in het derde kwartaal naar 28,7. Maar ook in de groothandel en de horeca is de stemming bovengemiddeld positief. In de groothandel is het ondernemersvertrouwen 18,7 en in de horeca 9,0. De enige branche waar de stemming onder ondernemers negatief is, is de sector delfstoffenwinning: -32,6.

Reageer op dit artikel