nieuws

OVG ontwikkelt kantoorlocatie in Berlijn

Geen categorie

Met de aankoop van een terrein van circa 10.000 m2 bij Station Südkreuz in Berlijn-Schöneberg heeft OVG Real Estate een eerste stap gezet in een nieuw ontwikkelingsproject in de Duitse hoofdstad. De Nederlandse projectontwikkelaar wil hier 30.000 m2 kantoorruimte en een afzonderlijk hotel op dit nieuw aangekochte perceel bouwen.

Sachsendamm 55-60 bevindt zich tussen Sachsendamm en het plein voor het treinstation (Hildegard-Knef Platz). De planning wordt naar verwachting in de tweede helft van 2017 afgerond. De bouw zelf zal volgens planning in het derde kwartaal van 2019 gereed zijn.

‘We nemen deze stap omdat we ervan overtuigd zijn dat deze locatie de beste ontwikkelingsmogelijkheden biedt’, aldus Martin Rodeck, managing director OVG Real Estate Deutschland. ‘De locatie biedt de beste kansen om creatief en tegen redelijke prijzen te bouwen. Dit project vormt voor ons de ideale manier om onze uitbreidingsstrategie voort te zetten, waarbij we ons blijven richten op duurzaamheid, technologie en welzijn.’

Station Südkreuz is niet alleen de centrale hub voor regionaal treinverkeer en langeafstandstreinen. Het treinstation is ook het vertrekpunt van de Airport Express, die rechtstreeks naar de luchthaven van Berlijn rijdt. De locatie biedt bovendien een directe verbinding met de ring.

OVG Real Estate is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van diverse kantoorgebouwen in Berlijn, waaronder Grand Central Berlin ten noordwesten van het Centraal Station, het project M_Eins en de East Side Tower naast de Mercedes Benz Arena in stadsdeel Friedrichshain. Het Berlijnse OVG-project HumboldtHafenEins werd conform de DGNB-norm (Platina) uitgeroepen tot ‘groenste kantoorgebouw in Duitsland’.

Reageer op dit artikel