nieuws

München steekt 870 miljoen in woningbouw

Geen categorie

De gemeenteraad van München is akkoord gegaan met het bouwstimulansprogramma Wohnen in München, meldt Immobilien Zeitung. De stad wil de komende vijf jaar 870 miljoen euro in woningbouw stoppen. Beleggers kunnen geen grond meer kopen van de gemeente.

Het programma van München is het grootste dat een Duitse stad ooit heeft opgezet. Doel van het programma is 7.000 tot 8.500 woningen per jaar te bouwen. Twee gemeentelijke corporaties moeten jaarlijks 1.400 woningen bouwen. Kavels gaan in principe alleen naar corporaties of worden in erfpacht uitgegeven. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen private partijen zoals aannemers aan bod komen. Van de woningen wordt 40 procent voor ‘conceptionele huurwoningbouw’ gereserveerd. Hierbij worden kavels niet tegen het hoogste bod verkocht maar tegen de actuele marktwaarde. De gemeente heeft hier in juli 2016 toe besloten. Het kwam tot die tijd voor dat kavels verkocht werden voor prijzen die 35 tot 50 procent lager waren dan kavels die zonder voorwaarden verkocht werden. Doel is meer goedkope huurwoningen te laten bouwen. 

Reageer op dit artikel