nieuws

Lichte daling winkelverkopen eurozone

Geen categorie

De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in september met 0,2 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder.

Dat bericht Europese statistiekbureau Eurostat op basis van voorlopige cijfers. In augustus nam de verkoop eveneens met een bijgestelde 0,2 procent af. Dit cijfer werd herzien van een eerder gemelde daling van 0,1 procent. Voor de gehele Europese Unie kwam ook een daling van 0,2 procent uit de bus, na een eerdere afname met 0,1 procent in augustus.

In Estland en Finland gingen de verkopen op maandbasis het meest vooruit. De grootste verkoopdalingen kwamen voor rekening van Portugal, Slovenië en Duitsland. Van Nederland heeft Eurostat geen cijfers, omdat retailers deze doorgaans niet met derden delen.

Reageer op dit artikel