nieuws

In Mega Centres 58 nieuwe merken

Geen categorie

In 2016 hebben 58 befaamde retailers winkels geopend in Mega winkelcentra, eigendom van Ikea. Daaronder zitten nogal wat retailers die een Mega-centrum kiezen als startpunt voor expansie in Rusland.

In Mega Centres 58 nieuwe merken

Tot de nieuwkomers behoren Superdry (VK), Armani Exchange (Italië), Jules Meinl (koffie, Australië), Hunkemöller (Nederland), The Nature Republic (cosmetica, Korea), NYX (cosmetica, Frankrijk) en Lindt (Zwitserland). Retailers die hun aanwezigheid uitbreidden zijn onder meer Swatch, Inglot, Samsonite en Street Beat. 

De veertien Mega winkelcentra trokken in het laatste boekjaar 265 miljoen bezoekers. De leegstand bedraagt 1,9 procent. Ikea investeerde 2 miljard euro in de centra. Intussen blijft Ikea bouwgrond kopen in Rusland. In Chelybinsk en St. Petersburg werd percelen verworven voor een Mega-vestiging, In groot-Moskou werd grond verworven voor de eerste losstaande Ikea-winkel in Rusland. In de bestaande Mega-centra wordt de ruimte voor drank en eten verdubbeld. Dit wordt gepresenteerd onder de naam TasteBoulevard. Ook hier zijn bestaande formules welkom.

Reageer op dit artikel