nieuws

Grotere orderportefeuille woningbouwers

Geen categorie

De totale werkvoorraad in de bouw bleef in september stabiel op 8,2 maanden. De orderportefeuille in de woningbouw nam met een tiende maand toe tot 9,3 maanden.

Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De meting wordt uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Tegenover een  stijging van de orders in de burgerlijke en utiliteitsbouw stond een daling van de orders bij de grond-, weg- en waterbouw. De orderportefeuille van de utiliteitsbouw bleef in september met 8,8 maanden stabiel. De totale orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw steeg hierdoor met een tiende maand tot 9,1 maanden. De totale orderportefeuille in de bouw bleef stabiel met 8,2 maanden.

Van de bouwbedrijven geeft in september een kwart aan stagnatie in onderhanden werk te ondervinden. Van deze groep ondervindt 60 procent stagnatie als gevolg van onvoldoende orders. Ruim de helft van de bedrijven beoordeelt hun huidige orderpositie als normaal, terwijl bijna drie op de tien bedrijven deze als groot beoordelen. Ongeveer driekwart van de bedrijven verwacht geen verandering van de personeelsbezetting. Bijna een op de vier bedrijven verwacht in de komende maanden personeel aan te trekken.

Reageer op dit artikel