nieuws

C&W: yieldcompressie core-vastgoed dankzij Trump

Geen categorie

Tenzij er een economische dip komt, wordt de Europese en Britse vastgoedgebruikersmarkt niet geraakt door de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. De beleggingsmarkt kan er zelfs van profiteren.

C&W: yieldcompressie core-vastgoed dankzij Trump

Dat zegt Elisabeth Troni, head of EMEA Research van Cushman & Wakefield, in reactie op de verkiezing van Trump tot president van de Verenigde Staten. Troni acht het niet waarschijnlijk dat zijn winst de situatie op de gebruikersmarkten in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk beïnvloedt. ‘Tenzij er een materiële verslechtering van de economische situatie komt, blijft de situatie onveranderd. Krappe markten met stijgende huurprijzen zoals Barcelona, Dublin en München zullen dat blijven. Dat geldt ook voor zwakke markten als Moskou, Istanboel en Warschau die zwak blijven.’

De toegenomen volatiliteit leidt volgens de researchdirecteur tot een vlucht naar veiligheid. ‘Verwacht voorlopig een risk-off-omgeving. Er zal een beperkte handelsactiviteit zijn in alles wat ook maar een zweem van risico omvat. Met waardebehoud als hoofddoel zullen beleggers geld pompen in de Britse en Europese obligatiemarkten. Dat veroorzaakt neerwaartse druk op staatsobligaties, wat op zijn beurt nieuwe ruimte creëert voor yieldcompressie van voornamelijk core-assets’, aldus Troni. (MvL)

Reageer op dit artikel