nieuws

Cushman & Wakefield neemt alsnog DTZ Zadelhoff over

Geen categorie

Cushman & Wakefield maakte op 15 november bekend het volledige eigendom van de Nederlandse vastgoedorganisatie DTZ Zadelhoff te hebben verworven. Dit maakt Cushman & Wakefield naar eigen zeggen ook in Nederland marktleider in dienstverlening in commercieel vastgoed. DTZ Zadelhoff maakt nu deel uit van de Cushman & Wakefield-groep. De acquisitie volgt op de wereldwijde fusie van Cushman & Wakefield en DTZ in september 2015.

Jeroen Lokerse krijgt als head of the Netherlands de leiding over de Nederlandse organisatie. Jeroen de Bruijn, nu bestuursvoorzitter van DTZ Zadelhoff, gaat als head of Integration Netherlands leiding geven aan de integratie van beide organisaties. Het managementteam van de samengevoegde organisaties in Nederland wordt binnenkort bekendgemaakt. De samengevoegde organisatie telt circa 575 medewerkers die werken voor banken, institutionele en particuliere beleggers, ontwikkelaars en gebruikers van commercieel vastgoed.

Jeroen Lokerse, head of Cushman & Wakefield Netherlands, zegt: ‘Vandaag is een belangrijke dag voor ons bedrijf en voor de vastgoedsector. Een acquisitie van deze omvang is in Nederland ongekend. En onderdeel zijn van deze verandering creërt unieke kansen voor onze mensen en voor onze klanten. We kunnen nu een nog breder pakket aan hoogwaardige diensten bieden in alle sectoren van de markt. Zowel lokaal, regionaal als wereldwijd.’

DTZ Zadelhoff werkte in een structuur met veertien partners waarvan dertien deelnemen via juridische entiteiten met beperkte aansprakelijkheid. Elf van de partners worden medewerkers van Cushman & Wakefield. Twee partners, Frans van Hoeken en Loek van der Kroft, zullen hun carrière buiten de organisatie voortzetten.

Jeroen de Bruijn, head of Integration Netherlands van Cushman & Wakefield, zegt: ‘Deze overname is fantastisch nieuws voor onze klanten en voor onze mensen. Door de sterke regionale positie en de bestaande klantrelaties van DTZ Zadelhoff te combineren met het sterke netwerk van internationale beleggers en gebruikers van Cushman & Wakefield, transformeren we de markt voor commercieel vastgoed in Nederland.’

John Forrester, chief executive EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) van Cushman & Wakefield: ‘Deze acquisitie ligt volledig in lijn met onze strategie om de omvang en prestaties van onze toch al substantiële EMEA-activiteiten verder te vergroten. Ook onderstrepen we hiermee het aanhoudend vertrouwen dat wij hebben in de Nederlandse vastgoedmarkten. Ik ben dan ook enorm blij dat we de ambitie om ook in Nederland onbetwist marktleider te worden hebben gerealiseerd.’

In EMEA telt Cushman & Wakefield 5.000 medewerkers verspreid over 40 landen. In Nederland is de organisatie de grootste internationale vastgoedadviseur.

Reageer op dit artikel