nieuws

BPD ontwikkelt 150 woningen Amstelveen

Geen categorie

Na een tendertraject gaat architectenbureau Levs samen met opdrachtgevers BPD en De Nijs Projectontwikkeling 150 woningen ontwikkelen in het nieuwe ensemble Klaasje Zevenster in Amstelveen. Bouwer wordt Bouwbedrijf De Nijs.

De locatie, waar nu nog verpleeghuis Brentano staat, krijgt het karakter van een ’woonpark’, een ensemble van luxe appartementen in een parkachtige setting. De vijf gebouwen hebben een wisselende hoogte. Door zichtlijnen en een uitgekiende positionering van de blokken hebben alle woningen ondanks de dichtheid zon en uitzicht. Het ensemble van gebouwen omsluit een centraal plein.

De structuur van de gebouwen kent een grote maat van flexibiliteit om een variabel programma op te kunnen nemen van driespanners tot achtpanners. De gebouwen staan op een ondergrondse parkeergarage die onder de hele locatie doorloopt.

De architectuur van de nieuwbouw heeft een chique uitstraling waarbij diverse architectonische kenmerken van de omringende bebouwing uit de jaren zestig terug komen in de nieuwbouw. Een horizontale geleding met eenduidig materiaalgebruik verzorgt de samenhang van het ensemble. Door de introductie van een in hoogte verspringende ‘plint’ wordt op subtiele wijze de hoogte van de gebouwen genuanceerd.

Na realisatie van een nieuw zorgcomplex Brentano op de naastgelegen locatie zal het oude verpleeghuis worden gesloopt en plaats maken voor de vijf nieuwe appartementengebouwen, die naar verwachting begin 2018 in aanbouw gaan.

Reageer op dit artikel