nieuws

Beursgang OfficeFirst uitgesteld om negatief sentiment

Geen categorie

De beursgang van het Duitse vastgoedfonds OfficeFirst is om het plotseling verslechterde sentiment in de vastgoedsector uitgesteld. De gang naar de beurs van Frankfurt stond op de rol voor vrijdag 14 oktober 2016.

Dat schrijven persbureau Reuters en Thomas Daily. Op de website van zowel OfficeFirst als die van het moederbedrijf IVG Immobilien zijn geen mededelingen te vinden over het uitstel.

Het uitstel voor onbepaalde tijd zou samenhangen met de grote zorgen in de vastgoedmarkt van de laatste dagen over het beleid  van de Europese Centrale Bank en een mogelijke renteverhoging door de Amerikaanse Fed. Steeds meer experts verwachten dat de Fed vlak na de presidentsverkiezingen van 8 november 2016 de rente zal verhogen. Begin september 2016  kondigde voorzitter Draghi van de ECB tegen de verwachting van analisten in geen verlenging aan van het opkoopprogramma van staatsobligaties dat in maart 2017 afloopt. Sindsdien lijkt het rentespook weer rond te waren in de markt.

OfficeFirst maakt nu nog deel uit van IVG Immobilien, dat in 2014 is overgenomen door zijn schuldeisers. De vastgoedportefeuille met een waarde van zo’n 3,3 miljard euro bestaat voor 96 procent uit kantoren in de zes grootste steden in Duitsland, zoals München, Frankfurt en Berlijn. De crediteuren hoopten 888 miljoen euro op te halen met de beursgang. Bedoeling was dat half oktober ongeveer 50 procent van de aandelen geplaatst zou worden voor een prijs tussen 21 en 21 euro per aandeel. De roadshow leverde veel belangstelling op, maar door het negatieve sentiment van de laatste dagen werd die belangstelling niet omgezet in kooporders.

Reageer op dit artikel