nieuws

Arcona verhoogt fondsomvang en rendement

Geen categorie

Arcona Property Fund wil de komende drie tot vijf jaar groeien van 83,7 miljoen euro naar 500 miljoen euro. Het fonds belegt in commercieel vastgoed in Midden-Europa.

Ook streeft het fonds ernaar het dividendrendement in die periode te verhogen naar 8 procent per jaar. Onlangs kondigde Arcona, het voormalige Palmer Capital, de koop aan van elf grootschalige winkellocaties in tien Poolse steden. De netto aankoopprijs bedraagt 25,9 miljoen euro en de initiële netto huurinkomsten bedragen 2 miljoen euro.

Het totaal verhuurbaar vloeroppervlak van deze winkels bedraagt 22.897 m2. Door deze aankoop, die later dit en volgend jaar wordt afgerond, groeit de totale fondsomvang naar 83,7 miljoen euro en stijgt de bezettingsgraad van 78,2 naar 82,6 procent. De geografische weging wordt na de acquisitie: 34 procent Polen, 46,5 procent Slowakije en 19,5 procent Tsjechië met in totaal 25 objecten. De sectorweging wordt na acquisitie: 49 procent kantoren, 35 procent retail en 16 procent overig.

De langetermijn fondsomvang heeft Arcona bepaald op 500 miljoen met dertig tot vijftig objecten, waarvan 40 procent in Polen (200 miljoen), 20 procent in Tsjechië (100 miljoen) en 10 procent in Slowakije (50 miljoen). Andere landen in de regio Midden-Europa (Roemenië, Bulgarije, Servië, Kroatië, Hongarije en Turkije): 30 procent (150 miljoen). De loan to value zal liggen tussen de 45 en 50 procent (inclusief converteerbare obligaties).

Reageer op dit artikel