nieuws

Albert Heijn Purmerend duurzaamste supermarkt in Europa

Geen categorie

Supermarkt Albert Heijn XL in Purmerend aan Burgemeester D. Kooimanweg 16 is na een aantal energiebesparende maatregelen de duurzaamste supermarkt van Europa. De vestiging heropende begin november 2016 na een verbouwing van twee weken.

Albert Heijn Purmerend duurzaamste supermarkt in Europa

Door een reeks aan innovatieve energiebesparende maatregelen is de winkel niet alleen volledig kooldioxide-neutraal, er wordt ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorziet van elektriciteit en warmte. De winkel is volledig voorzien van led-verlichting, die werkt op bewegingssensoren. De inrichting bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

Niet alleen de Albert Heijn is verbouwd, ook de Etos en Gall & Gall in het winkelcentrum zijn helemaal vernieuwd volgens de laatste winkelconcepten. Ook is het Pick Up Point, waar klanten de op ah.nl bestelde boodschappen ophalen, twee keer zo groot geworden.

Reageer op dit artikel