nieuws

ABB Bouwgroep: grootste groeier in Cobouw50

Geen categorie

ABB Bouwgroep was vorig jaar onder de groeiers in de Cobouw50 de absolute uitblinker. De bouwer uit Sliedrecht zag de omzet met maar liefst 120 procent stijgen.

ABB Bouwgroep: grootste groeier in Cobouw50

Geen van de andere Cobouw50-bedrijven kwam daarbij in de buurt. De nummer twee op de lijst, ASK Romein, volgde met een – meer dan royale – omzetstijging van 64 procent op gepaste afstand.

Ook Sprangers (47,2 procent), HSB (42,9 procent) en Trebbe (37,1 procent) kenden qua groei een uitstekend jaar. Opvallend: HSB en Trebbe behoorden dit jaar ook tot de kanshebbers op de Cobouw Award, de prijs voor het best presterende bouwbedrijf van Nederland.

De forse omzetstijging leverde ABB Bouwgroep de 43ste positie op in de Cobouw50. Daarmee was de bouwer de hoogste nieuwe binnenkomer dit jaar.

De vijftig grootste aannemers van ons land waren samen goed voor een totaalomzet van 32,4 miljard. Dat is 6,4 procent meer dan in het jaar ervoor. Voor 28 bouwers kwam de omzetgroei uit in de dubbele cijfers. Slechts tien ondernemingen zagen hun opbrengsten teruglopen – het laagste aantal sinds jaren.

 

Reageer op dit artikel