nieuws

Woninginvesteringen hoog ondanks bouwvak

Geen categorie

Dankzij hogere investeringen in woningen is het volume van investeringen in materiële vaste activa in augustus met 5,3 procent gegroeid ten opzichte van augustus 2015.

Dat meldt het CBS. De stijging is ongeveer hetzelfde als een maand eerder. De groei is vrijwel volledig toe te schrijven aan hogere investeringen in woningen. Verder is meer geïnvesteerd in vrachtwagens en machines. De stijging is opvallend, omdat de bouwvak dit jaar voor een groter deel in augustus viel. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in oktober gunstiger dan in september en augustus.

De omstandigheden voor investeringen zijn in oktober gunstiger dan in augustus volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat in de radar van oktober het consumentenvertrouwen hoger was en de export beter presteerde dan in de radar van augustus. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten.

Reageer op dit artikel