nieuws

Winkelcentrum Breda online geveild

Geen categorie

Winkelcentrum De Lunet in Breda wordt op 24 november online geveild, meldt BN De Stem.

Opdrachtgever van de veiling is ABN Amro. Eigenaren zijn de Van Deursen Groep en Interesting Vastgoed. Deze bedrijven kochten het winkelcentrum in 2006. Later bleek dat de de gemeente de bestemming van de locatie ging veranderen van ‘detailhandel’ naar ‘kantoren en woningen’. Daardoor heeft het winkelcentrum,  dat gevestigd is op de hoek van de Tramsingel en de Lunetstraat, geen toekomst.

De eigenaren hebben een schadeclaim bij de gemeente ingediend van circa 10 miljoen euro. Volgens de gemeente is het schadebedrag 500.000 euro. De gemeente stelt dat de kopers hadden kunnen weten dat de bestemming zou veranderen.

Van der Stap Notarissen in Rotterdam organiseert de veiling.

Reageer op dit artikel