nieuws

Vastgoedhandelaar Heerde verdachte in witwaszaak

Geen categorie

Justitie heeft beslag gelegd op tientallen panden van vastgoedhandelaar John Q. uit Heerde (Gelderland). Q. is hoofdverdachte in een witwasonderzoek van de Fiod.

Dat schrijft dagblad De Stentor. De beslaglegging op 3 oktober door het Functioneel Parket in Amsterdam betreft 43 panden en stukken grond in Nederland. De officier van justitie wil volgens de schriftelijke beslaglegging ‘wederrechtelijk verkregen voordeel’ aantonen en/of de in beslag genomen panden verbeurd verklaren. Sinds 2006 heeft hij een vastgoedportefeuille van 43 panden in Nederland en dertien in Duitsland opgebouwd.

Het vastgoed is volgens de Fiod gekocht met geld uit onder meer de Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan en Spanje. Justitie vermoedt dat hiermee minstens 5 miljoen euro is witgewassen. Volgens Kadaster-gegevens kocht Q. sinds 2003 voor bijna 8 miljoen euro aan vastgoed. Zo verwierf hij in 2014 zestien eengezinswoningen in Enschede voor 1,6 miljoen euro en kocht hij in 2007 voor 1 miljoen een horecapand in Enkhuizen.

In Arnhem bezit Q. een aantal appartementen, waarop ook beslag is gelegd. Dat geldt eveneens voor vier appartementen in Amsterdam. Q. (46) zou tot voor kort in Heerde hebben gewoond en nu zijn gevestigd in in San Roque in Spanje. John Q. is mededirecteur van Rijnbasis Wonen, een asset manager van residentieel en commercieel vastgoed met nu zeventig Nederlandse objecten in beheer.

Reageer op dit artikel