nieuws

Terugkijken: Webinar Big Data in Retail

Geen categorie

Big data is tegenwoordig een toverwoord. Gebouwen als kantoren en winkelcentra produceren bij uitstek veel data. Maar wat gebeurt er eigenlijk mee? Hoe gaat dit het vak van winkelcentrummanager veranderen? Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum sprak daarover in een webinar met drie deskundigen uit de vastgoedsector.

Het webinar, dat op 31 oktober 2016 live werd uitgezonden voor een publiek van professionals in de vastgoedsector, is hieronder terug te zien. Edgar Majoor is verantwoordelijk voor Leasing en Acquisitie bij de nieuwe winkelvastgoedbeheerder Bright!, onderdeel van Meijer Realty Partners. Klaas Boekschoten is Asset Manager Commercial Real Estate & Shopping Centers bij ASR Vastgoed Vermogensbeheer en winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2015. Richard Gerritsen is regional director European Sales bij softwareleverancier Yardi Systems.

De deskundigen kregen vier stellingen voorgelegd:

  1. De data zijn er al, nu nog gebruiken
  2. Verkeerd datagebruik jaagt klanten weg
  3. Data moeten een rol spelen bij de taxatie (van het winkelvastgoed)
  4. Het gaat niet om intuïtie, maar om de data

Een verslag van dit webinar verschijnt in de special bij de december-editie van het vakblad Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel