nieuws

Scapino België met 24 winkels failliet

Geen categorie

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft 4 september winkelketen The Fashion Market failliet verklaard. De keten was de opvolger van voormalige Macintosh Retail Group-formule Scapino.

Scapino België met 24 winkels failliet

Dat schrijft De Gazet van Antwerpen. Het Nederlandse DFM Participaties had de 24 Belgische Scapino-winkels augustus 2014 overgenomen van Macintosh. Deze vestigingen werden omgebouwd tot The Fashion Market, een discountformule voor dames- heren- en kinderkleding, schoenen en accessoires. De Antwerpse persrechter Frank Vennekens spreekt in de krant ‘in een voorzichtige raming’ van een schuldenlast van zeker 3 miljoen euro.

De schulden zitten vooral bij de directe belastingen en eigenaars van de gehuurde panden. Bijna alle huurcontracten waren al verbroken. De winkels gaan dicht en het personeel – 140 voordat de problemen ontstonden – wordt ontslagen, liet curator Yves Teughels weten. Hoeveel DFM destijds betaalde voor de winkels, is niet bekendgemaakt.

In zijn jaarverslag over 2014 schrijft Macintosh dat de transactie 2,4 miljoen euro minder opleverde dan de 6,4 miljoen euro waarvoor de winkels in 2013 in de boeken stonden, becijferde het Financieele Dagblad. Macintosh schreef de goodwill van Scapino van 48,2 miljoen euro in 2013 al volledig af. Scapino Nederland, nog steeds eigendom van Macintosh, loopt volgens het bedrijf nog goed. Momenteel telt de keten 204 filialen.

Reageer op dit artikel