nieuws

Samsung koopt hoogste Duitse kantoor voor 620 mln

Geen categorie

Patrizia heeft namens Samsung Group de Commerzbank-toren in Frankfurt gekocht voor naar verluidt 620 miljoen euro. Met 259 meter is dit het hoogste gebouw van Duitsland.

Samsung koopt hoogste Duitse kantoor voor 620 mln

Met verkoper Commerzbank is een langdurige huur afgesproken. De toren aan de Kaiserplatz telt 65 verdiepingen, waarvan 45 voor kantoren. Het vloeroppervlak is 120.000 m2. Volgens Duitse media is de koper een consortium rond het Zuid-Koreaanse Samsung Life Insurance. Het consortium zou 620 miljoen euro voor het hoogste gebouw van Duitsland hebben betaald. Dat is hoger dan de richtprijs van 600 miljoen die Commerzbank hanteerde. 

De Commerzbank Tower naar ontwerp van Norman Foster is in 1997 opgeleverd. Inclusief antenne bedraagt de hoogte 300 meter. Het pensioenfonds van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is niet de eerste Aziatische belegger die via Patrizia de Europese markt betreedt. Patrizia treedt steeds vaker op als investment manager in Europa voor Aziatische institutionele beleggers. In de afgelopen vijftien maanden ging het om een bedrag van 1,3 miljard euro. 

Reageer op dit artikel