nieuws

PGGM stapt in ‘telecom-vastgoed’

Geen categorie

American Tower Corporation en pensioenbelegger PGGM hebben een overeenkomst bereikt over de oprichting van een joint venture (ATC Europe), die zich gaat richten op investeringen in telecommasten in geselecteerde Europese landen.

Bij het sluiten van de overeenkomst brengt American Tower haar Duitse activiteiten onder in ATC Europe en verwerft PGGM een aandeel van 49 procent in de joint venture. American Tower behoudt de operationele controle en de dagelijkse leiding over ATC Europe. American Tower is eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van multi-tenant vastgoed in de communicatiesector met een portefeuille van meer dan 144.000 objecten.

Frank Roeters van Lennep, chief investment officer Private Markets bij PGGM, zegt over de joint venture: ‘Telecommasten vormen een essentiële infrastructuur voor het ecosysteem van de mobiele communicatie. Als langetermijnbelegger in infrastructuur willen we graag beleggen in de reële Europese economie, waarbij we ons richten op een stabiel langdurig rendement voor de deelnemers in de pensioenfondsen voor wie we vermogensbeheer uitvoeren.’

Bank of America Merrill Lynch treedt op als financieel adviseur van American Tower.  De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting voor het einde van 2016 worden voltooid.  

Reageer op dit artikel