nieuws

Mogelijk mes in Delta Lloyd-kantorenbestand bij overname

Geen categorie

Een eventuele overname door de Haagse NN Group van het Amsterdamse Delta Lloyd kan slecht uitpakken voor de bezetting van Delta Lloyd-kantoren De Mondriaantoren (Amstelplein) en Toorop-gebouw (Spaklerweg).

Mogelijk mes in Delta Lloyd-kantorenbestand bij overname

De overname kan positieve gevolgen hebben voor de Haagse kantorenmarkt. NN Group en NN Investment Partners zijn gehuisvest in grote kantoren aan de Schenkkade en de Prinses Beatrixlaan (Haagse Poort). In het Beatrixkwartier is nog veel kantoorruimte beschikbaar, waaronder in WTC The Hague van Bouwinvest. Door ‘synergie’ en een verwachte personeelsreductie lijkt reductie van het Amsterdamse kantorenbestand voor de hand te liggen.

Alle kantoren liggen aan het Amstelkwartier en op bedrijvenpark De Omval. Het prominentste kantoor ligt aan Amstelplein 6 in de Mondriaantoren. Dit kantoor van 25.000 m2 is eigendom van Delta Lloyd Vastgoed. De verzekeraar kampt al langere tijd met leegstand in het gebouw vanwege invoering van het nieuwe werken. In 2014 bood Delta Lloyd al 8.000 m2 kantoorruimte te huur aan voor derden. Inmiddels is de leegstand opgelopen tot 10.680 m2, blijkens een melding op Fundainbusiness.nl.

Het grootste kantoor, het Toorop-gebouw, ligt aan Spaklerweg 4. Delta Lloyd is huurder van het hele kantoor met een totale oppervlakte van 35.000 m2. Hier zijn onder meer gevestigd de afdelingen Verzekeringen, Asset Management en Vastgoed Ontwikkeling. Delta Lloyd Bank is gevestigd aan Omval 300 in een kantoor van bijna 2.300 m2. (MvL)

Reageer op dit artikel