nieuws

Metro tekent voor 235.000 m2 logistiek van Goodman

Geen categorie

Goodman Group gaat in Duitsland voor 200 miljoen euro een nieuw logistiek centrum voor Metro Group ontwikkelen. De oppervlakte van het centrum bedraagt 235.000 m2 en er is een vaste huurovereenkomst getekend voor tien jaar.

Het nieuwe logistieke centrum zal bestaan uit twee afzonderlijke gebouwen. Het ene is voor zelfbedieningsketen Real en het andere voor groothandelsketen Metro Cash & Carry. De oppervlakten worden 83.000 m2 en 152.000 m2. In totaal zal de locatie over ongeveer 225.000 m2 magazijnruimte beschikken, aangevuld met 10.000 m2 kantooroppervlakte en sociale ruimtes. Het logistieke centrum in Marl (Noordrijn-Westfalen) zal in maart 2018 klaar zijn.

Metro Group, in Nederland bekend van Media Markt, is een van de grootste groothandel- en retailbedrijven ter wereld met een omzet van 59 miljard euro. Dat er een nieuwe faciliteit zou komen werd al bekendgemaakt in juli 2015. Metro zal op de locatie ongeveer 1.000 banen creëren. Metro Logistics Germany, het eigen logistieke bedrijf, staat in voor de logistieke dienstverlening. De retailer zegt de goederenstroom van meer dan 20.000 voedsel- en huishoudproducten efficiënt te kunnen beheren.

Metro Properties is verantwoordelijk voor het zoeken naar geschikte locaties, vastgoedontwikkeling en het selecteren van investeerders. Het gebouw zal volgens Metro voldoen aan alle eisen voor hoogwaardige A-klasse bouwnormen. Dankzij led-verlichting in het gehele complex krijgt het na oplevering een gouden certificering van de Duitse Maatschappij voor Duurzaam Bouwen. De partijen werden bij deze transactie geadviseerd door JLL en BNP Paribas.

Reageer op dit artikel