nieuws

Karwei: stadswinkels en minder bouwmarkten

Geen categorie

Karwei verwacht de komende jaren twintig van de 136 bouwmarkten te sluiten. Wel komt er een onbekend aantal stadswinkels bij, mits het concept aanslaat bij consumenten.

Karwei: stadswinkels en minder bouwmarkten

Dat zegt Karwei-formuledirecteur Machiel van der Sluis tegen Retailwatching.nl. Oorzaak zijn de toenemende online-verkoop en de ombouw naar een nieuwe formule. Vorige week maakte Karwei bekend zijn formule de komende jaren te wijzigen naar dat van woningdecoratiespecialist. Dit concept is niet overal levensvatbaar. Maar met name de groei van e-commerce zal leiden tot sluiting van Karwei-bouwmarkten aan de onderkant, aldus Van der Sluis.

Vanwege het groeiende aandeel van online-verkopen wordt het steeds lastiger om alle vierkante winkelmeters relevant te vullen. Hoeveel winkels er exact gesloten worden en waar dat gebeurt, hangt volgens hem af van de lokale verhoudingen tussen omzet en huurlasten. Hij voorziet de sluiting van twintig van de 136 vestigingen. De winkels hebben een oppervlakte tussen de 2.000 en 6.000 m2. In antwoord hierop onderzoekt Karwei de mogelijkheden van een stadsconcept met kleine winkels. In de Kalverstraat in Amsterdam opent Karwei volgende week een pilot pop-upstore volgens dit concept.

Reageer op dit artikel