nieuws

Grote prijs voor parkeergarage Katwijk aan Zee

Geen categorie

De nieuwe parkeergarage langs de boulevard van Katwijk aan Zee heeft de World Architecture News Infrastructure Award gewonnen. Eerder werd de parkeergarage ook al bekroond tot gebouw van het jaar.

Grote prijs voor parkeergarage Katwijk aan Zee

Dat bericht organisator Worldarchitecturenews.com. De prijs werd uitgereikt tijdens UK Construction Week in Birmingham die tot en met 20 oktober duurt. Kustwerk Katwijk werd begin vorig jaar geopend.  Opdrachtgever is gemeente Katwijk, ontwerper isRoyal HasKoningDHV, ZJA Zwarts & Jansma Architects, aannemer is Ballast Nedam. De jury noemt Kustwerk Katwijk een verbijsterend mooi multifunctioneel project. Het complex is zowel een kustverdedigingswerk, een parkeergarage als een architectonische trekpleister. De parkeergarage is aangelegd tussen de boulevard en een nieuw aangelegde dijk.

De parkeergarage is geïntegreerd in deze dijk, onder het natuurlijke duinlandschap. De jury was lyrisch over het project. ‘Infrastructuur hoeft niet alleen efficiënt, maar kan ook een feest zijn. Er zit een verborgen complexiteit en zelfs echte romantiek in het project’, aldus juryleden.Door het verbreden van de duinen in combinatie met de dijk en de parkeergarage, voldoet de Katwijkse kustverdediging weer aan de wettelijke veiligheidsnormen. Dit jaar won Kustwerk Katwijk ook al de prijs van beste gebouw van 2016 van Nederlandse architecten verenigd in BNA. (MvL)

Reageer op dit artikel