nieuws

Bouwfonds IM sluit derde parkeerfonds

Geen categorie

Bouwfonds IM heeft zijn derde institutionele parkeergaragefonds gesloten. Het fonds dat 177 miljoen euro heeft opgehaald beoogt een investeringsvolume van 350 miljoen euro.

Van de opgehaalde equity is 125 miljoen euro in korte tijd in een tweede ronde gecommitteerd. Participanten zijn onder andere bekende verzekeraars. Het nieuwe fonds heet Bouwfonds European Real Estate Parking Fund III. BEREPF III zal investeren in commercieel duurzame Europese parkeerparken in met name Duitsland, het VK, Frankrijk, de Benelux-landen en Scandinavië.

In vier parkeervoorzieningen heeft het fonds al belegd. Het heeft onder andere een 60-procentsbelang genomen in de Mahler-garage op de Amsterdamse Zuidas. De resterende 40 procent is in handen van BEREPF II. In totaal heeft Bouwfonds 130 miljoen euro geïnvesteerd in Mahler.

Reageer op dit artikel