nieuws

Bilfinger segment verder als Apleona

Geen categorie

Het onlangs door het Zweedse EQT overgenomen Bilfinger segment ’Building & Facility zal verder gaan onder de nieuwe benaming Apleona. Dat blijkt uit een melding in de nieuwsbrief van Bilfinger Real Estate Netherlands.

De overname van het bedrijfsonderdeel van het Duitse Bilfinger concern voor 1,4 miljard euro werd op 1 september definitief afgerond.  De nieuwe naam staat  voor’ kwalitatief hoogstaande diensten in de vastgoedsector’. Bij Apleona werken meer dan 20.000 vastgoedprofessionals, duurzaamheid experts, project managers en facility managers in meer dan dertig landen, waaronder Nederland.

‘Ons doel is om Apleona in heel Europa verder uit te bouwen als een sterk merk voor geïntegreerde diensten in de vastgoedbranche. Om dit doel te bereiken zullen wij onze internationale aanwezigheid vergroten en ons aanbod van diensten verder uitbreiden. Tegelijkertijd richten wij ons op het ontwikkelen van innovatieve producten, het realiseren van kostenverlaging en het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van de geleverde diensten’, aldus de nieuwsbrief.

In Nederland kreeg Bilfinger in 2011 voet aan de grond met de overname van Actys. Apleona  heeft in Nederland 3 miljoen m2 onder beheer. Met vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en Apeldoorn is het een van de grootste beheerders van commerciële ruimten.

Reageer op dit artikel