nieuws

APG koopt zich in megaproject Edinburgh in

Geen categorie

APG neemt een 75-procentsbelang in een binnenstedelijk vastgoedproject van bijna 160.000 m2 in de Schotse hoofdstad Edinburgh. APG en TH Real Estate investeren meer dan 1 miljard pond (1,114 miljard euro) in het project.

Dat maakten de twee joint-venture partners bekend in een persbericht. Het UK Shopping Centre Fund van TH Real Estate behoudt het resterende 25-procentsbelang. Met de bekendmaking begint ook direct de bouw. Het project met de naam Edinburgh St James omvat 80.000 m2 winkelruimte met warenhuis John Lewis als hoofdhuurder, een grote bioscoop, een W Hotel met 214 kamers en 150 appartementen. TH Real Estate is ontwikkelaar en asset manager van het project.

Met dit centrumproject zal Edinburgh opschuiven van dertiende naar achtste winkelstad van het Verenigd Koninkrijk. De toeristische sector van de stad zal er jaarlijks 260 miljoen pond van profiteren. Het winkel- en leisurecomplex levert bovendien 3.000 permanente banen op, aldus de partners. De oplevering van de winkels en leisure staat in 2020 gepland. Het hele project moet in 2021 gereed zijn.

Robert-Jan Foortse, head of European Property Investments bij APG noemt het Edinburgh St James-project een van de grootste en meest significante reconstructieprojecten. ‘We zijn opgetogen deel uit te maken van dit project dat het centrum zal transformeren en versterken als winkelbestemming. De toevoeging van het W Hotel zal de aantrekkelijkheid van deze Unesco werelderfgoed-stad vergroten. Bovendien past dit project in onze portefeuille met belangen in winkelcentra zoals Westfield Stratford City in London and CAP3000 in Nice.

Savills adviseerde APG bij deze transactie. Cushman & Wakefield begeleidde TH Real Estate. (MvL)

Reageer op dit artikel