nieuws

‘Amazon wil 2.000 supermarkten in VS’

Geen categorie

Amazon wil in de Verenigde Staten de komende twee jaar twintig fysieke supermarkten van de formule Amazon Fresh openen. Uiteindelijk mikt de webgigant in zijn thuisland op 2.000 vestigingen.

Dat schrijft Businessinsider.nl op basis van documenten die het heeft ingezien. De pilotwinkels komen in steden als Seattle, Las Vegas, New York en Miami. Tien winkels worden ophaalpunten voor online bestelde boodschappen en de andere helft wordt een meer traditionele verssupermarkt.  Amazon opende vorig jaar al fysieke boekwinkels in Seattle en San Diego, met plannen voor meer.

Ook in Duitsland zou Amazon overwegen fysieke winkels te openen. Over fysieke winkels in andere landen in Europa is niets bekend. Het logistieke netwerk ligt er al wel deels. Amazon huurt alleen al van Goodman 1 miljoen vierkante meter aan distributiecentra in Europa. (MvL)

Reageer op dit artikel