nieuws

Acteeum opent twee winkelcentra in Polen

Geen categorie

De Nederlandse projectontwikkelaar Acteeum Group heeft in oktober 2016 twee winkelcentra geopend in Polen.

Acteeum opent twee winkelcentra in Polen

Op 6 oktober is het 30.700 m2 grote winkelcentrum Galeria Wolomin, gelegen in een buitenwijk van Warschau, geopend. Het winkelcentrum, dat vrijwel volledig verhuurd is, heeft onder meer Carrefour, ‎Deichmann, Hennes & Maurits, Kentucky Fried Chicken, een Helios bioscoop met vier zalen, Rossman, een grote fitness, de modeketen Reserved, New Yorker, en 50 andere huurders. Galeria Wolomin wordt inmiddels uitgebreid met de bouw van een 7.000 m2 retailpark. Diverse retailers zoals Abra (meubels), Komfort (vloerbedekking), Jysk (huishoudelijke voorwerpen) hebben reeds een huurcontract getekend.  Op 27 oktober is het 18.600 m2 grote winkelcentrum Galeria Tomaszów geopend. Het winkelcentrum is gelegen in Tomaszów Mazowiecki, een stad van 65.000 inwoners, op anderhalf uur rijden van Warschau.

Galeria Tomaszów bevindt zich in de binnenstad, op het terrein van een voormalige textielfabriek. Het ontwerp voorziet in inpassing van een aantal karakteristieke elementen zoals de oude spinnerij, enkele schoorstenen en andere referenties in het winkelcentrum. Arne Bongenaar, managing director van Acteeum Group, verwacht dat Galeria Tomaszów mede vanwege de lokctie, timing en ontwerp zal uitgroeien tot de enige echte ontmoetingsplaats van de stad. Het winkelcentrum is voor 99 procent verhuurd, met Intermarché als supermarkt en daarnaast de huurders die qua samenstelling overeenkomen met die van Galeria Wolomin.

In beide winkelcentra is Rockcastle Global Real Estate Company Limited de joint venture partner.  Van der Vorm Vastgoed Groep, waarmee Acteeum Group sinds begin 2015 een samenwerkingsovereenkomst heeft, participeert tevens in deze twee winkelcentra.

Reageer op dit artikel