nieuws

23 energieneutrale woningen in Rotterdam

Geen categorie

Woonstad Rotterdam levert 23 bijzondere woningen op in de naoorlogse wijk Wielewaal. Deze energieneutrale woningen zijn ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en gebouwd door Aannemingsbedrijf Van Agtmaal, beide onderdeel van VolkerWessels.

De 23 energieneutrale (epc=0) woningen worden aangesloten op de stadsverwarming. Elke woning is voorzien van zonnepanelen die voldoende energie leveren voor het huishoudelijk energieverbruik. Totaal wordt 69.000 Wattpiek aan zonnepanelen gelegd. Door de hoge isolatiewaarde, tussen de 3,5 voor de begane grondvloer en 6 voor het dak, hebben alle woningen een negatieve epc. De woningen zijn ontworpen door Cier Architecten. 

De nieuwe Wielewaal wordt een woonwijk met voornamelijk grondgebonden woningen die met name geschikt zijn voor gezinnen. In nieuw Wielewaal komt een mix van zowel sociale huur- en koopwoningen (35 procent) als huur- en koopwoningen voor het midden- en hogere segment. 

Reageer op dit artikel