nieuws

Nieuwe game voor herontwikkelingsproces

Geen categorie

Rezone en aannemer Heijmans hebben een stedelijke ontwikkelingsgame ontwikkeld, Redesire geheten. Het is een interactief spel dat mensen uitnodigt en uitdaagt om met een open vizier naar een gebied te kijken.

De game appelleert aan de sterke veranderingen in de wereld van vastgoed en bouw, waar participatie en co-creatie met verschillende stakeholders steeds meer verweven zijn in (her)ontwikkelprocessen.

Rezone uit Den Bosch, actief op het gebied van innovatie binnen de ruimtelijke omgeving, startte zo’n anderhalf jaar geleden met het concept van Redesire. Het doel was een laagdrempelig communicatie- en analysemiddel ontwikkelen dat is in te zetten bij bouwprojecten en gebiedsontwikkeling. Heijmans zag de voordelen en heeft veel kennis ingebracht over gebiedsontwikkeling. 

Reageer op dit artikel