nieuws

COD en Borghese kopen KPN-kantoor Den Haag

Geen categorie

Borghese Real Estate en COD hebben het gebouwencomplex The Green Campus aan het Maanplein te Den Haag aangekocht. Verkoper is Commerz Bank.

COD en Borghese kopen KPN-kantoor Den Haag

The Green Campus is een grootschalig kantorencomplex dat is ontwikkeld voor KPN in de periode van 1999 tot 2001. De Campus bestaat uit twaalf gebouwen van in totaal 80.000 m2 en is gelegen in een omgeving met waterpartijen en terrassen. Tevens is het volledige complex gebouwd op een ondergrondse parkeergarage die ruimte biedt aan 950 parkeerplaatsen. De A12 en station Voorburg liggen op steenworp afstand, waardoor de locatie optimaal ontsloten is.

KPN zal zich de komende jaren geleidelijk terugtrekken uit deze locatie, maar The Green Campus blijft fungeren als één van haar zogenoemde ‘kantoor-hubs’. Daartoe heeft KPN vorig jaar een nieuw, langjarig huurcontract gesloten voor het hoofdgebouw van 21.000 m2 op The Green Campus. Naast deze hub in Den Haag zal KPN hubs aanhouden in Amersfoort, Amsterdam, Houten, Rotterdam en Zoetermeer.

De leegkomende gebouwen worden getransformeerd naar, merendeels vrije sector, huurwoningen. Dit past binnen de plannen van de gemeente Den Haag om het gebied De Binckhorst te transformeren in een dynamisch gemengd, stedelijk woon-werkgebied waar 5.000 woningen worden gerealiseerd. Daarnaast worden de resterende kantoren op The Green Campus aangepast en gemoderniseerd en zullen zij huisvesting bieden aan nieuwe kantoorgebruikers en nieuwe kantoorconcepten. Ook worden de mogelijkheden van transformatie naar hotel en de huisvesting van expats onderzocht.

De verwachting is dat in het voorjaar van 2017 wordt gestart met de bouw. 

GreenOak heeft een gedeelte van de aankoop gefinancierd. Borghese Real Estate en COD zijn in dit aankoopproces commercieel geadviseerd door BNP Paribas Real Estate tezamen met Nadorp Investment Services. Juridisch werd koper geadviseerd door NautaDutilh. Verkoper werd in dit traject geadviseerd door Cushman & Wakefield en CMS.

Reageer op dit artikel