nieuws

Nog genoeg kansen op woningbeleggersmarkt

Geen categorie

Hoewel er veel gespeculeerd wordt over een verzadiging van de woningmarkt ziet Cushman & Wakefield juist voor alle typen beleggers grote kansen door regionale diversificatie en polarisatie, blijkt uit het rapport Woningmarktrapport 2016.

Het rapport geeft verder per provincie een overzicht van de woningvoorraad, het groei- en/of krimppercentage van nieuwbouwvergunningen, de omvang van de markt, de gemiddelde vraagprijs van koopwoningen en bijvoorbeeld het aantal woningverkopen in 2015. 

Uit het kwantitatieve onderzoek blijkt onder meer dat op de koopwoningmarkt de gemiddelde vraagprijs van woningen in Amsterdam in december 2015 16 procent hoger lag dan in dezelfde maand in 2014. Een stijging die vooralsnog fors doorzet met een stijging van 6,2 procent in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Factoren die deze forse stijging verklaren zijn het tekort aan (nieuwbouw)woningen op centrale locaties in de stad, de aanhoudende bevolkingsgroei en de historisch lage hypotheekrente. 

Reageer op dit artikel