nieuws

Winnaars Rotterdam Architectuurprijs 2015 bekend

Geen categorie

De Markthal en de Nieuwe Margriet zijn de winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs 2015.

De Markthal heeft de vakjuryprijs gewonnen en de Nieuwe Margriet sleepte de publieksprijs in de wacht.

Onder leiding van Don Murphy koos de vakjury het team van de Markthal tot winnaar: architect MVRDV, opdrachtgever Provast, bouwers van de onderbouw Martens en Van Oord en Mobilis en bouwer van de bovenbouw J.P. van Eesteren.

Volgens de jury is de Markthal de onbetwiste winnaar van deze editie. Uit het juryrapport: ‘Een weergaloos project waarmee een volstrekt nieuwe typologie is uitgevonden. De Markthal levert een bijdrage van grote waarde aan het woonaanbod van Rotterdam. Hier komt wonen samen met marktfuncties, winkels en horeca in een feestelijk gebouw van onbetwiste iconische waarde. Een aanwinst voor de stad.’

Uit de publieksstemming kwam de volgende top-drie naar voren: 1. De Nieuwe Margriet; 2. Cabriohuis; 3. De Markthal.

Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling en Integratie) reikte de prijs uit aan het team van de Nieuwe Margriet: architect Groosman en Finbarr McComb Architect, opdrachtgever Woonstad Rotterdam en bouwer Breijer Rotterdam.

Reageer op dit artikel