nieuws

Vijfhonderdste Breeam-NL certificaat voor Timmerhuis

Geen categorie

Sinds de introductie van BREEAM-NL in Nederland in 2010 heeft keurmerkbeheerder Dutch Green Building Council inmiddels 500 certificaten afgegeven. Het vijfhonderdste BREEAM-NL certificaat is voor het Rotterdamse Timmerhuis.

Vijfhonderdste Breeam-NL certificaat voor Timmerhuis

Het Timmerhuis heeft een viersterren Breeam-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat verworven. Het opende afgelopen week officieel de deuren.

De afgelopen vijf jaar is het aantal afgegeven certificaten exponentieel gegroeid. Lag het aantal certificaten voor nieuwe gebouwen begin 2012 nog op dertig, inmiddels is het gestegen tot 330. Met de afgegeven certificaten voor Breeam-NL In-Use, Gebied en Sloop & Demontage staat de teller op 500. Dat is meer dan 3.500.000 m2 vloeroppervlak. De doelstelling is om in 2020 minstens tien miljoen vierkante meter te hebben verduurzaamd met Breeam-NL.

Het Timmerhuis wordt door Heijmans bestempeld als het meest duurzame mixed use gebouw van Nederland. Het is voor Rotterdam een plek van groot historisch belang, waar de wederopbouw van de stad werd geregisseerd na de Tweede Wereldoorlog. Het Timmerhuis is het onderkomen van Museum Rotterdam, verschillende winkels en horeca. Op de eerste tot en met de vijfde verdiepingen zijn flexibele werkplekken voor ambtenaren van de gemeente Rotterdam. De 84 appartementen zijn allemaal verkocht. Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) opende het Timmerhuis op 11 december.

Reageer op dit artikel