nieuws

Van den Berg ruilt Altera in voor Schiphol

Geen categorie

André van den Berg wordt toch geen directeur van Altera Vastgoed. Hij treedt per 1 april 2016 toe tot de directie van Schiphol Group. René Hogenboom blijft voorlopig directievoorzitter van Altera.

Van den Berg ruilt Altera in voor Schiphol

Op 14 september maakte Altera Vastgoed de benoeming bekend van André van den Berg tot lid van de directie per 1 januari 2016 en algemeen directeur en directievoorzitter per 1 februari 2016. Hij zou René Hogenboom opvolgen, die per april 2016 met pensioen zou gaan. André van den Berg is sinds 2008 directeur van Schiphol Real Estate, een werkmaatschappij van Schiphol Group.

Op 10 december heeft Schiphol Group André van den Berg echter per 1 april 2016 benoemd tot lid van de raad van bestuur van Schiphol Group. In verband daarmee ziet hij af van zijn dienstverband bij Altera Vastgoed. Altera Vastgoed betreurt deze ongebruikelijke gang van zaken, maar is verheugd dat René Hogenboom bereid is zijn dienstverband als directievoorzitter vooralsnog voort te zetten. De selectieprocedure voor zijn opvolger zal opnieuw worden opgestart.

Schiphol Group laat weten dat Van den Berg (52) toetreedt tot de directie als de nieuwe executive vice president & chief commercial Officer. Hij volgt Maarten de Groof op, die vanaf die datum Schiphol Group verlaat. Jos Nijhuis, president en ceo van Schiphol Group, stelt dat Van den Berg de afgelopen jaren de AirportCity Schiphol nog dynamischer en aantrekkelijker heeft gemaakt. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten van grote toegevoegde waarde zal zijn voor de toekomstige ontwikkeling van Schiphol Group.’

Reageer op dit artikel