nieuws

Unibail-Rodamco presenteert tekeningen Überseequartier

Geen categorie

Unibail-Rodamo heeft 30 november de tekeningen gepresenteerd van het 860 miljoen euro kostende project Überseequartier in de Hamburgse wijk Hafencity. Dat meldt Thomas Daily.

Unibail-Rodamco presenteert tekeningen Überseequartier

De ontwerpen zijn van de hand van onder meer Christian de Portzamparc, Carsten Roth, Léonwohlhage, KBNK, Hild und K, Böge Lindner K2, Lederer Ragnarsdóttir Oei en UNStudio. Het programma omvat elf gebouwen met in totaal 80.500 retail, 55.000 m2 woningen, 65.000 m2 kantoren, 40.000 m2 hotel,  8.000 m2 restaurants en 12.000 m2 cultuur en ontspanning. De bouw begint naar verwachting in 2017.

Unibail-Rodamco nam Überseequartier in december 2014 over nadat het project was vastgelopen. De verkopers waren voor zover Vastgoedmarkt kon nagaan de Nederlandse vastgoedfinancier Propertize en zijn Duitse ontwikkelpartner Gross & Partner.

Het project Überseequartier had toen al een lange geschiedenis. In 2005 selecteerde Hamburg een Duits-Nederlands ontwikkelingsconsortium voor de ontwikkeling van dit centrumgebied van acht hectare in Hafencity Hamburg. De ontwikkelingspartners waren destijds ING Real Estate Development, Bouwfonds en het Duitse Gross & Partner. Bouwfonds was bovendien medefinancier van het project. ING RED haakte na de kredietcrisis en de redding van ING Bank af. SNS nam Bouwfonds Property Finance over maar opvolger SNS Property Finance (nu Propertize) raakte ook vleugellam door de crisis en de daaropvolgende nationalisatie in februari 2013.

Reageer op dit artikel