nieuws

Primark in Forum Rotterdam wordt grootste Europa

Geen categorie

De nieuwe Primark in het centrum van Rotterdam moet de grootste Europese vestiging worden van de Ierse modediscounter.

Primark in Forum Rotterdam wordt grootste Europa

Dat blijkt uit een toelichting door Jaap Blokhuis, ceo van Multi. ‘We gaan in Forum Rotterdam een Primark bouwen van 17.000 m2’, aldus Blokhuis in een interview met Vastgoedmarkt.

Met die omvang zou de nieuwe Primark in het Rotterdamse centrum de vestiging in Madrid naar de kroon steken. De Primark in de Spaanse hoofdstad is op dit moment de grootste van Europa, met een oppervlakte van 12.000 m2. Volgens Blokhuis is met Forum Rotterdam een bedrag van 200 miljoen euro gemoeid. Het project omvat ook de herontwikkeling van kantoorruimte en de sloop met nieuwbouw van winkelruimte aan de Lijnbaan.

Multi heeft al flink gesnoeid in het project. In 2013 gaf de Rotterdamse gemeenteraad nog groen licht voor de ontwikkeling van 35.000 m2 winkels en restaurants, 4.000 m2 cultuur/leisure, 18.000 m2 kantoorruimte, 56 appartementen, een viersterrenhotel met 165 kamers en een bioscoop. De investering werd toen nog geraamd op 375 miljoen euro. Multi verwacht eind november het nieuwe plan voor Forum Rotterdam te presenteren.

Zie ook de novembereditie van Vastgoedmarkt, die 19 november verschijnt.

Reageer op dit artikel