nieuws

Nominaties Geurt Brinkgreve Bokaal

Geen categorie

De Tandwielenfabriek, Entreegebied De Nieuwe Ooster en World of Food Amsterdam zijn genomineerd voor de Amsterdamse Geurt Brinkgreve Bokaal.

Ieder jaar reikt de gemeente Amsterdam de Geurt Brinkgreve Bokaal en de Zuiderkerkprijs uit. De Geurt Brinkgreve Bokaal wordt uitgereikt aan de opdrachtgever van het beste herontwikkelings- of renovatieproject van erfgoed. De Zuiderkerkprijs gaat naar de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject.

Genomineerd voor de Geurt Brinkgreve Bokaal zijn: De Tandwielenfabriek, architecten Ronald Janssen Architecten en Donald Osborne Architect, opdrachtgever Buro Amsterdam; Entreegebied De Nieuwe Ooster, opdrachtgever gemeente Amsterdam en architecten Bierman Henket architecten, Karres en Brands landschapsarchitecten, en World of Food Amsterdam, opdrachtgever Lingotto Ontwikkeling, architecten Ted Schulten architecten en Harvey Otten Architectuur.

De jury van de Geurt Brinkgreve Bokaal bestaat uit een jaarlijks wisselend team van drie externe deskundigen op het gebied van herontwikkeling of renovatie van erfgoed. De jury van de Geurt Brinkgreve Bokaal 2015 bestaat uit Gerard Groener (voorzitter), als ontwikkelaar en eigenaar werkzaam in de winkelcentrumsector en specialist in het creëren van multifunctionele ontmoetingsplekken, Anita Blom, senior-specialist wederopbouw en naoorlogse stedenbouw bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (Ministerie van OCW) en André van Stigt, architect van De Hallen Amsterdam (het winnende project van vorig jaar) en specialist in restauratie, renovatie en revitalisering van bestaande en monumentale gebouwen.

De jury van de Zuiderkerkprijs 2015 bestaat uit Madeleine Maaskant (voorzitter), architect en directeur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Marlies Buurman, architectuurhistoricus en cultureel programmeur en Jörgen Haring, architect van FORM, winnaar Zuiderkerkprijs 2014.

De Tandwielenfabriek is ook genomineerd voor de Zuiderkerkprijs. De andere kanshebbers zijn:  Blok 0 – PUUUR BLOK van architect Atelier Puuur met als opdrachtgevers Atelier Puuur en Vink Bouw, en Ravel Residence van architect Oever Zaaijer, opdrachtgevers Verweij Mungra Vastgoed en Ravam.

Reageer op dit artikel