nieuws

Nieuwe piek online kerstwinkelen

Geen categorie

Bol.com heeft op 21 december ruim 350.000 artikelen verkocht, 70 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het was de drukste dag in het bestaan van de webwinkel.

Nieuwe piek online kerstwinkelen

Dat zei directeur Daniel Ropers tegen het Algemeen Dagblad. Per seconde werden elf artikelen besteld. Populairste artikel is 25, de nieuwe cd van de Britse zangeres Adele. Vorig jaar was de maandag voorafgaand aan Kerstmis ook de drukste dag van het jaar voor Bol.com, met ongeveer 250.000 verkochte artikelen.

De verkopen lagen op 21 december een vijfde hoger dan op de maandag voor Sinterklaas eerder dit jaar. Dat was tot dusver de drukste dag uit de geschiedenis van Bol.com. ‘Het lijkt erop dat Nederland meer dan ooit de kerstaankopen online doet’, aldus Ropers. Webshops Coolblue en Wehkamp verwachten dinsdag de piek van het aantal bestellingen te bereiken.

De fysieke winkelmarkt boekte niettemin ook goede resultaten. Volgens Betaalvereniging Nederland werd afgelopen weekend 19,1 miljoen keer gepind in de winkel, ruim 41 procent vaker dan in een ‘normaal’ weekend het afgelopen jaar. Het totale bedrag dat deze twee dagen met de pinpas werd afgerekend is 554 miljoen euro. Via bankenbetaalsysteem Ideal werd voor ruim 106 miljoen euro aan transacties afgerekend.

Reageer op dit artikel