nieuws

Nieuwe fraudezaak rond SNS Property Finance

Geen categorie

Justitie gaat een tweede groep verdachten rond het voormalige SNS Property Finance vervolgen. Het gaat om vijf personen en drie bedrijven die worden verdacht van omkoping.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd tegenover het Financieele Dagblad. De nieuwe affaire staat los van de corruptiezaak rond vijftien voormalige vastgoedbankiers van SNS Property Finance, van wie er nu negen voor de rechter staan. SNS Bank heeft al in 2012 aangifte gedaan.

In de nieuwe zaak draait het om een zzp’er die tot in 2013 was ingehuurd door SNS Property Finance en rechtsopvolger Propertize. Hij zou met medeverdachten via twee bv’s medewerkers hebben ingehuurd. De zzp’er ontving hiervoor in het geheim betalingen. Bij de nieuwe corruptiezaak zou het gaan om 900.000 euro aan verdachte betalingen. De verdachten werken nu niet meer bij Propertize.

Reageer op dit artikel