nieuws

Möllenkamp 2,5 jaar de cel in

Geen categorie

De rechtbank in Amsterdam heeft Hubert Möllenkamp veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. De oud-topman van woningcorporatie Rochdale is schuldig bevonden aan verduistering, oplichting, belastingfraude, meineed en witwassen.

De straf pakt lager uit dan de drie jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist tegen Möllenkamp. Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009 na berichtgeving over zelfverrijking en verlieslatende projecten. De Amsterdamse woningcorporatie werd na een miljoenenverlies een aantal jaar onder toezicht geplaatst. De veroordeling wegens meineed heeft de oud-topman te danken aan zijn verklaring voor de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties in 2014. Daar verklaarde hij onder ede nooit geld of gunsten te hebben aangenomen in ruil voor bevoordeling bij projecten.

Behalve Möllenkamp zijn twee van zijn zakenpartners tot lichte celstraffen veroordeeld. Arie van E., oud-directeur van het gefailleerde vastgoedbedrijf Nawon, is tot een celstraf van een maand veroordeeld. Henk O. van sloopbedrijf Steenkorrel kreeg twee maanden. Beiden kregen ook een taakstraf van 240 uur. De straffen zijn fors lager dan het OM had geëist. Justitie wilde Van E. zeven maanden en O. acht maanden in de gevangenis. De echtgenote van Möllenkamp, Alberdina V., kreeg alleen een taakstraf van 240 uur, terwijl het OM drie maanden celstraf had geëist.

Reageer op dit artikel