nieuws

Lezers lezen: Vastgoedwijzer Fiscaal

Geen categorie

Drie lezers van Vastgoedmarkt ontvingen een exemplaar van het recent verschenen boek Vastgoedwijzer Fiscaal. Directeur Roger van Eijs van Swentibold Projectontwikkeling las het boek en geeft zijn mening.

Lezers lezen: Vastgoedwijzer Fiscaal

Het boek Vastgoedwijzer Fiscaal van btw-specialist Carola van Vilsteren en belastingadviseur Mike Keularts van Accon AVM beschrijft de fiscaliteit van vastgoed in brede zin.

Vanuit mijn achtergrond in de projectontwikkeling ben ik vooral geïnteresseerd in de aspecten rondom de levering van grond met btw en/of overdrachtsbelasting. De fiscale aspecten van vastgoed in de privésfeer interesseerden mij minder.

Toch verschaffen de hoofdstukken over vastgoed in de privésfeer inzichten die voor mijn klanten van belang kunnen zijn. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat bij verhuurde woningen met huurbescherming in box 3 een lagere waarde dan de WOZ-waarde mag worden gehanteerd. Door de opzet is het boek interessant voor een brede doelgroep.

Het is prettig dat er veel met voorbeelden wordt gewerkt, waardoor het boek vlot leesbaar blijft en begrijpbaar is. Ook het eenvoudige taalgebruik draagt ertoe bij dat het boek aangenaam leesbaar is. De schema’s waren voor mij minder van toegevoegde waarde.

Het is jammer dat de actualiteit beperkt is door de snel wijzigende regelgeving. Ik verwacht dat er nog veel nieuwe uitgaven zullen volgen. ‘Overleg tijdig met uw fiscale adviseur’ is het advies van de auteurs in de laatste alinea van de bijlagen. Dit was wel te verwachten, gezien hun achtergrond.

Eerlijk gezegd kende ik (de eerdere drukken van) het boek niet, maar ik vind het een echte aanrader voor eenieder die met vastgoed in aanraking komt.

Over de auteur
Roger van Eijs is directeur van Swentibold Projectontwikkeling in Sittard.

Reageer op dit artikel